The Legendary Curry en van Inkel Show

Romantiek, Gevaar en Lust

jeetje..20 jaar geleden….

20 jaar geleden was de laatste uitzending van curry en van inkel.

toen ik deze website in 1999 begon met 1 webpagina begon ik met de woorden “ja ja ik weet dat ik oud wordt maar tot nu toe heb ik nog geen radio programma gehoord dat zo leuk was als Curry en van Inkel(het staat zelfs nog op de faq pagina)

nu 8 jaar en 100.000+ hits later kan ik nog steeds hetzelfde zeggen hoewel ik wel steeds meer hele goede podcasts vind die net zo vernieuwend zijn.

ik kan deze dag natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder de hele laatste aflevering nog een keer heruitte-zenden.

bij deze wil ik iedereen bedanken voor het regelmatig bezoeken van de site. het is een beetje werk maar de reacties, vragen, verzoekjes en bedankjes maken het het allemaal waard.

ook wil ik de 4 musicateers bedanken voor hun aanmoedigingen en ondersteuning over de afgelopen jaren. jeroen, adam, mario en ben .. bedankt !!

my voice is adam’s, my voice is jeroen’s. mine is the last voice that you will ever hear..don’t be alarmed..

Next Post

Previous Post

33 Comments

 1. Ray October 16, 2007

  tsja… 20 jaar alweer! Ik ben benieuwd of de ‘schurken’ van toen er zelf vandaag nog even bij stil hebben gestaan. C&vI was natuurlijk maar een korte periode in een lange loopbaan van beiden, met meerdere hoogtepunten. Tom, jij bedankt dat je alles zo netjes bijhoudt en ik hoop dat er zo af en toe nog wat ‘nieuw’ materiaal opduikt zoals bv de homevideo geschoten bij de een na laatste uitzending en waarvan de foto bij dit bericht afkomstig is. Dat zou Γ©cht te gek zijn!!! Voor mij is het leuk om af en toe dat gevoel, van toen in net puber was, terug te krijgen. De tijd dat je nog te jong was om te gaan stappen, maar oud genoeg om naar C&vI te luisteren. Een leuke trip down memory lane… Succes met je site!

 2. Mark October 16, 2007

  Ongelooflijk he, al weer 20 jaar geleden…

 3. Tante Neel October 16, 2007

  Ten eerste…een copie/paste uit Marks replies van mij:

  …ik zie mezelf nog staan.
  Het moet een belachelijk gezicht geweest zijn voor mijn moeder die me om 10 over 7 een kopje troost kwam brengen en mij in de boekenkast zag “hangen” met rode oogjes.
  Enerzijds een kansloze poging om letterlijk in mijn radio te kruipen (die in diezelfde boekenkast stond) anderzijds een pose die ik 3 uur lang vol moest houden om mijn meelopende cassettes storingsvrij te houden omdat mijn radio nogal storingsgevoelig was.
  Hoe deden we dat toen zonder kabel? πŸ˜‰

  En nog steeds moet ik (in stilte) huilen bij Forever van little steven.

  (einde copie/paste)

  En NU zijn we NOG ouder πŸ˜‰

  Die homevideo waar Ray het over heeft, is dat wat toentertijd uitgezonden is in dat tv programma van Frits Spits? (nieuwsspits)

  Ik heb nog een paar video tapes (geen idee in welke kwalitatieve staat ze verkeren) waar oa. dat item op staat. Ook Inkels eerste optreden bij countdown (concert agenda voorlezen) Paar dingen uit Club Veronica van Jeroen, stukjes countdown en volgens mij de spotjes van de drive-in shows πŸ˜‰

  Volgens mij staan er nog een paar beloftes open naar jou (reminds me which ones) dus ik doe geen keiharde belofte, maar ik ben in de gelegenheid om tapes om te zetten op dvd op mijn werk. Moet er even tijd voor vrijmaken en het bovendien een soort van stiekem doen πŸ˜‰
  Maar als het lukt “you tube” ik ze wel voor je.

  Dit wordt een heel boek geloof ik…kwaaak kwaak kwaak… zit tegelijkertijd uur 1 terug te luisteren en hoor nu Paul Carrack voorbij komen (don’t shed a tear) herinner me ineens iets. Jeroen riep en keer bij die plaat dat ie elke discjockey die deze plaat zou aan kondigen met de woorden : “Dit is de mooiste plaat van dit moment” een fles wijn van m kreeg (of was het een krat bier) Anyway…Martijn Krabbe deed toen popformule en kondigde de clip met die woorden aan… heb ik ook op tape…hahahaha…

  Ik moet ophouden nu want dit roept niet alleen sentiment op maar doet mij ook weer in bakvis-mode vervallen πŸ˜‰

  I’ll keep you posted

 4. Tante Neel October 16, 2007

  sjezus wat gebruik ik veel smilies

 5. tom October 17, 2007

  @sonja: geeft niet πŸ™‚ πŸ˜‰ :p

  nee hoor je hebt toen een keer wat fotos en artikelen voor me gescanned dus ik weet niet wat voor een beloftes je hebt gemaakt. als je wat tijd hebt en je kan wat digitaliseren dan is dat altijd van harte welkom ! zoals ze hier zeggen, no worries πŸ™‚

  groetjes,
  tom

 6. Ray October 17, 2007

  Lieve Tante Neel,
  Wat leuk dat u in het bezit bent van materiaal die ik, volgens mij, nog nooit gezien heb. Ik weet niet of die ‘home-video’ ook getoond is in NieuwsSpits. Ik weet wel dat Jeroen er fragmenten uit gebruikt heeft bij de eerste aflevering van “The Sound Of Radio” wat eind jaren 90 op tv werd uitgezonden. Volgens mij gaat het om de één na laatste C&vI omdat de laatste vanuit de nieuwe studio kwam. Deze ‘home-video’ is opgenomen in het ‘oude hok’. Ik neem aan dat Van Inkel dat tape-je ergens heeft liggen, dus Jeroen… Make us happy! πŸ™‚

 7. Tante Neel October 17, 2007

  waarschijnlijk is dat hetzelfde materiaal dat ik heb Ray. Ik sta nu op het punt om naar mijn werk te gaan, ik neem de tapes even mee, met een beetje mazzel heb ik morgen middag een uurtje of 2 de tijd om te kijken of ik het op dvd kan zetten.
  To be continued…

 8. tom October 17, 2007

  ooh, dat zou mooi zijn

 9. Tante Neel (op locatie) October 17, 2007

  Het rode lampje brandt!!! Yaaaay weet nog niet of ie ook daadwerkelijk brandt, maar wat ik tot nu toe al wel weet is dat dat dingetje uit NieuwsSpits van de laatste uitzending is en niet correspondeerd met de foto hierboven πŸ˜‰ Ach…
  Ik zit nu te kijken naar een drumsessie van Adam en Bart Peters…ook leuk.

  Och… (live mee typend) item over Adams vertrek bij Tineke. Zwaar geemotieneerde Jeroen ook. Ik herinner me oook ineens dat ik toen dezelfde oorbellen had als Patricia (bakvis -mode)

  Collega zit mee te kijken, is ondertussen ook afgeleid van haar werk…. oooh die schoudervulling!
  Volgens mij komt er zo ook nog een item van het montreux rock-festival (meldt het gekrabbelde briefje op de tape)

  Ik ga verder kijken…Oh hahaha dat Krabbee ding komt net voorbij.

  Note to myself: Loggen doe je op je eigen log, niet in iemands replybox!

 10. tom October 17, 2007

  hey ik heb het bandje nog waar adam mee ge-oefent heeft om in de bart peters show te drummen,,

 11. Tante Neel (op locatie) October 17, 2007

  I said to my friend Earl…. πŸ˜‰

 12. tom October 17, 2007

  yep that one..
  bart peters

 13. Mark October 17, 2007

  4 musicateers ? Betekent dat dat je van Maitre Unico (Glorie) en Dr. Jossi (Jos Maathof nu TVregisseur bij Eyeworks) nooit iets gehoord hebt?

 14. Tante Neel October 17, 2007

  Yaaaaay…gelukt. Nu moet ik ze nog even monteren want een file van 50 minuten met een chaos aan fragmenten is ook zo amateuristisch…als you-tube dat uberhaupt al vreet.

  Ik knip de zooi wel in losse stukjes.
  Sommige dingen zijn door de terugslag van de videorecorder (als je weer in de volgende opname gaat) niet helemaal tot het eind bewaard gebleven…zo mis ik oa het staartje van Winter in America (auw)

  Ik kwam ook een spotje van coca cola tegen, duurde even voor ik door had waarom ik een heel reclame blok had opgenomen… de pizzaman zat in die cola reclame, dat was ik dus echt helemaal vergeten.

  Be patient…it’s coming

 15. tom October 17, 2007

  @ Tante Neel: Yay !!! youtube heeft een 10 minuten limiet geloof ik.

  @Mark: nee niets van Unico Glorie gehoord maar hij is denk ik veel te druk. van Dr. Jossi wist ik niet eens zijn echte naam. dank je !!

 16. Tante Neel October 18, 2007

  zou ie nog steeds de bladen lezen? πŸ˜‰

  sneak preview…ik heb net geleerd hoe ik printscreens kan maken van mijn mediaplayer
  Ik zeg…Tadaaaaa… die onder die gele pijl is de bakvis zelf πŸ˜‰

  Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

 17. tom October 18, 2007

  prachtig !!

  hahaha, mario in de commercial..hehe

 18. Tante Neel October 18, 2007

  Aaargh… denk je dat je naar huis gaat met een afspeelbaar schijfje met quick time filmpjes (die op mijn werk prima afspeelde) Thuis gekomen kan mijn computer de cd niet eens lezen….

  Zucht.

 19. tom October 19, 2007

  noooooooooo…
  ik hoop dat je de quicktime filmpjes nog niet had gewist op je werk.

 20. Tante Neel October 19, 2007

  Ik heb er maar AVi’s van gemaakt. Had de quicktime filmpjes nog wel maar wilde mijn laatste dvd niet riskeren.
  As we speak is de avi dvd leesbaar en ben ik de bestanden even naar mijn desktop aan het kopieeren voor ik ze upload naar you-tube.
  Ik heb 7 fragmenten. De rest komt ook ooit nog wel een keer. Tot die tijd ga ik me eens verdiepen in het fenomeen “DVD branden van VHS”
  Er is namelijk een niet makkelijk weg te filteren tijdcode ratel mee gekomen in de audio. De audio is niet denderend ( de een nog minder dan de ander) maar hey… I did it πŸ™‚

  Ik post zo de urls wel even.

 21. Tante Neel October 19, 2007

  ow dat deed ie niet …

  Zo dan… komt er nog eentje aan en dan ga ik maar een op zoek naar een ander video medium….you tube vind de andere files te groot ….nah jaaaaaaaaa zeg…. mag het ook een keer makkelijk gaan in dit proces??

 22. Tante Neel October 19, 2007

  en nummer 2

  En misschien dat mijn adobe premiere versie van 100 jaar geleden het benodigde comprimeer werk kan verrichten… Niet te vroeg juichen….

 23. Tante Neel October 19, 2007

  En ze druppelen binnen… zeer lage kwaliteit helaas…

 24. Tante Neel October 19, 2007

  Aangezien ik hier toch een monoloog aan het houden ben en dat uploaden best veel tijd vreet…een prijsvraag:

  In de coca cola commercial zie je op 11 seconden 2 dames dansen… wie is de rechter dame in het rode shirt?

 25. Tante Neel October 20, 2007

  Daar istie hoor…het nieuwsspits item

 26. tom October 20, 2007

  prachtig !!! heel erg bedankt !!

 27. Tante Neel October 20, 2007

  En de laatste 3… Yaaaay!

  Ik ga er op mijn log ook nog wel even over tikken, ergens dit weekend.

  Einde monoloog πŸ˜‰

 28. Mark October 20, 2007

  Is die dame in dat rode shirt een dolly dot?

 29. Mark October 20, 2007

  Neel, heb je dat fragment niet van Simone en Adam die samen op komen lopen en waarbij Adam die gitaar krijgt van Sipi?

 30. Tante Neel October 20, 2007

  @ mark: nee dat eind was gewist.
  En nee het is geen dolly dot…
  Ze is de vrouw van een toen veel besproken presentator.

 31. Mark October 20, 2007

  Ah natuurlijk, dan is het de vrouw van Frank Masmeijer. πŸ˜‰

Leave a Reply

© 2019 The Legendary Curry en van Inkel Show

Theme by Anders Norén