The Legendary Curry en van Inkel Show

The Legendary Curry en van Inkel Show

vgv

Veel Gevraagde Vragen

image

Waarom ?

Ja ja ik weet dat ik oud wordt maar tot nu toe heb ik nog geen radioprogramma gehoord dat zo leuk was als Curry en van Inkel.

vandaar deze site.

Ik had/heb nog een paar oude tapes met afleveringen van ‘the Legendary Curry and van Inkel’ en omdat de kwaliteit van de tapes er met de jaren niet op vooruit gaat heb ik een paar fragmenten van de “shôh” omgezet
in het MP3 formaat en deze op deze web-site gezet.

terug

Is dit legaal ?

Ja.
Ik weet dat muziek beschermd wordt door de Buma/Stemra (heet dat nog zo?) maar de fragmenten bestaan alleen uit het ge-O.H. van de twee. Daarbij komt dat de fragmenten al behoorlijk oud zijn (1984-1987). Overigens woon ik aan de andere kant van de wereld dus hoop ik dat de Buma niet zo’n lange arm heeft 🙂

Veronica

heeft nog rechten op de Shôh, Ik heb een e-mail naar Unico Glorie (in die tijd zelf ook in de Show) gestuurd, en heb antwoord gehad van Joppe van der Reyden. Op dit moment hebben ze geen bezwaar, maar houden een
voorbehoud van rechten. Wat inhoud dat als Veronica zelf een soortgelijk achief gaan opstarten ik deze files moet weghalen.

Ik heb het ook aan Jeroen en Adam zelf gevraagd en ze hadden er absoluut geen problemen mee.
terug

thumbnail

Wat is MP3 ?

nee, dit leg ik niet uit… jammer.. ik ben verbaasd dat je deze website gevonden hebt… ok goed dan

MP3 is een audio formaat met een hele goede compressie verhouding. Dat betekend dat de bestanden klein zijn voor de lengte en de kwaliteit van het fragment. Je kan MP3’s afspelen met een MP3 speler er zijn er verschillende. Als je besturings systeem nog geen MP3 formaat aankan raad ik voor windows de Winamp speler aan die je kan downloaden van http://www.winamp.com. Voor meer informatie over het MP3 formaat,spelers en nieuws raad ik http://www.mp3.com aan.

terug

En Verder ?

Ik heb intussen wat beslag kunnen leggen op wat meer Webruimte, en zal binnenkort het aantal fragmenten wat uitbreiden. Als jij nog een paar goede afleveringen op tape hebt zou ik die graag van je opnemen en op de site zetten. Laat het me even weten. Ook voor andere Curry en van Inkel links hou ik me aanbevolen.

Sinds het begin van deze site in Augustus 1999 is het aantal fragmenten gestaag gestegen en heb ik via mede-fanaten nieuwe fragmenten, oude brieven, intervieuws en zelfs wat video gekregen.

Ik heb in ieder geval veel plezier met het uitzoeken van de fragmenten en weer eens wat terug te horen van de
show.

terug
thumbnail

2 Comments

  1. Rene July 8, 2018

    Gaaf dank!

  2. Gerard August 1, 2018

    Heel erg leuk, jammer dat de muziek eruit gehaald is. Zou leuk zijn als ik ergens nog de volledige programma’s kan downloaden.
    Ik vond het vroeger echt een heel leuk radioprogramma. Nog iets waar je de tv voor uit zette.

Leave a Reply

© 2019 The Legendary Curry en van Inkel Show

Theme by Anders Norén